Logo-FITT1


Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT) este o organizație-umbrelă pentru organizațiile non-guvernamentale de tineret din județul Timiș. Cu 30 de organizații membre și peste 31 de ani de activitate neîntreruptă, FITT este cel mai important și cel mai vechi ONG de tineret din Vestul României.

Scopul nostru îl reprezintă instruirea, educarea și formarea tineretului în spiritul drepturilor universale ale omului, tradițiilor umaniste, interculturalității, valorilor democrației, aspirațiilor societății românești și principiilor fundamentale ale Uniunii Europene și ale Consiliului Europei.

Obiectivele noastre pentru perioada 2017-2022 vizează sprijinirea dezvoltării personale a tinerilor din comunități dezavantajate în județul Timiș, creșterea gradului de participare a tinerilor din județul Timiș, sprijinirea mișcării de voluntariat în rândul tinerilor în județul Timiș, implicarea în implementarea și dezvoltarea de evenimente europene pentru tineret, dezvoltarea și menținerea centrelor de tineret, dezvoltarea de resurse, parteneriate și oportunități pentru tineret la nivel european, precum și promovarea valorilor europene.

Programele și activitățile implementate de FITT se întind pe o largă paletă, de la activități sociale pentru tinerii dezavantajați până la programe culturale sau de cetățenie active și dezvoltarea de politici publice la nivel local și național.

FITT însăși este un model democratic, fiind guvernată de o Adunare Generală compusă exclusiv din ONG-uri de tineret din județul Timiș și condusă de un consiliu format din 10 tineri reprezentanți ai acestora.

FITT este deține și administrează Casa Tineretului din Timișoara, care în 2016 a primit din partea Consiliului Europei certificatul de calitate pentru Centre de Tineret, fiind singurul astfel de centru din România și unul dintre cele 14 astfel de entități de pe întregul continent. În anul 2018, Consiliul Europei a prelungit Certificarea Casei Tineretului cu încă 5 ani (până la data de 31.12.2023).


Corpul European de Solidaritate este instrumentul strategic propus de către Comisia Europeană ca răspuns la provocările celor aproape 100 de milioane de tineri din Uniunea Europeană. În ciuda faptului că generația actuală de tineri este mai bine educată decât oricare alta, aceștia întâmpină dificultăți din ce în ce mai mari în găsirea unui loc de muncă, sunt din ce în ce mai demotivați să se implice activ în comunitate și există diviziuni din ce în ce mai mari între cei cu studii superioare și cei cu oportunități reduse.

În acest context, Corpul European de Solidaritate fost anunțat de președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în discursul privind starea Uniunii Europene din septembrie 2016, și a fost lansat oficial în decembrie 2016.

De atunci, programul le oferă tinerilor europeni șansa de a învăța și a se (re)descoperi prin activități de voluntariat și solidaritate, care să aducă soluții la provocările cu care se confruntă comunitățile.

 

Asociația Fusion of Arts a fost înfințată în anul 2015 și este formată dintr-o echipă de profesori și artiști din domenii diferite.

Scopul urmărit prin intervenţiile sale este acela de a crea un cadru cultural-artistic și educativ în vederea promovării, cunoașterii și studierii valorilor culturale manifestate în câmpul artelor, al medierii între diferite forme de exprimare artistică – muzică, design, teatru, dans, artă plastică și decorativă – şi al îmbunătăţirii climatului de intercomunicare Ia nivel social. Întreaga activitate a asociației FOA – Fusion of Arts vizează misiunea asumată, anume animarea unui spaţiu cultural Ia interferenţă dintre artele vizuale şi alte forme de exprimare artistică.

Logo-Lugoj
Logo-FITT1

Contactează-ne

Telefon: 0256 491 170

E-mail: office@fitt.ro

©Solidarity4Lugoj all rights reserved.